Hösttröstsoppa 2018

Publicerad: 25/2

Tomatsoppa med vegokorv

60 portioner, ca 23 l. Om färre antal kring matbordet rekomenderas mindre mängder.

 

Inköpslista:

Vegokorv och vegoprins ca 2,5kg (Anamma)

Formbar färs ca 1kg (Anamma)

Gul lök ca 2kg

Raps- och olivolja

iMat fraiche (laktosfri) 2 l

Vitt vin 1,5 l

Grönsaksbuljong 6 l

Krossade tomater 7 kg

Trattkantareller ca 2 kg

Redking ljus

Timjan

Paprikapulver

Vitlökssalt

Vitpeppar

Örtsalt

 

Korven ugnsteks hel i olja varefter den som kall skärs i bitar (svårskuren ostekt). Den formbara färsen steks utbredd i långpanna. Löken skärs smått och fräses i olja. Kantareller fräses i olja. Buljongen värms och reds av och blandas med vinet, med de krossade tomaterna, löken, korven, kantarellerna. Krydda sedan och smaka av.

 

Smaklig spis

 

 

 

 

Se alla nyheter »