GODISFABRIKEN

Publicerad: 25/2, 2019

Vi tillsammans med vår samarbetspartner Pomeroy Studio har vi tilldelats uppdraget att formge två byggnader på Godisfabriksområdet (den tidigare Läkeroltomten). Ambitionen i projektet är att formge hållbara byggnader som stärker området och bidrar till en attraktiv stadsdelen.

Arkitektkontoret Pomeroy studio i Singapore drivs av Jason Pomeroy och har projekt på flera platser i världen. Jason är en välkänd arkitekt, professor och TV-profil och är känd för sin moderna, miljöanpassade, grönskande, framsynta arkitektur som tar hänsyn till platsens kulturella och klimatmässiga förutsättningar för att formge vackra platser för människor. I samarbetet med oss på Arkitektgruppen ska den lokala kännedomen och kunskapen stärkas via Jasons designmetod för att med utgångspunkt i etablerad kunskap utveckla morgondagens mer hållbara arkitektur.

Genom detta spännande samarbete gestaltar Pomeroy Studios tillsammans med oss Gavlegårdarnas vision kring två av Godisfabrikshusen. Ambitionen är att de ska bli nya miljöanpassade lokaler och lägenheter i en grönskande helhet kring Godisfabrikens lokala torg, med närhet till Å-rummet, kommunikationer och Gävle stadscentrum.

 

Blir ni nyfika kan ni läsa mer här:

http://godisfabrikengavle.se/

www.gavlegardarna.se

http://www.pomeroystudio.sg/

https://www.jasonpomeroy.sg/

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK