Hösttröstsoppa 2017
Publicerad: 13/11, 2017
Fisksoppa ca 70 portioner/ grönsakssoppa med oumph.
Om ni är färre personer kring matbordet rekommenderas lite mindre mängder.
Laxfiléer ca 4,5 kg
Torskfiléer ca 1,2 kg
Räkor ca 1,5 kg
Smör 300gr
Vispgrädde 3 l (laktosfri)
Vitt vin 1,5 l
Ärtor 0,5 kg
Purjolök 0,5 kg
Potatis 1 kg
Morötter 0,5 kg
Palsternackor 0,5 kg
Fiskbuljong
Majsenaredning ljus
Oumph 0,3 kg (till den vegetariska)
Räkor skalas. Skalen kokas i vatten. Fonden silas av och reduceras. Rotsaker skärs i tärningar och kokas i vatten. Fonden silas och reduceras och reds till soppgrund. Purjolöken fräses i smör.
Fisken skärs i tärningar och kokas i fonden tillsammans med vin. Fisken plockas ur och fonden reds till en soppgrund. Fisk, rotsaker, räkor och grädde tillsätts i grunden. I den vegetariska varianten byts fisken mot oumph.
Soppan värms åter innan måltiden.
Smaklig spis!